понедељак, 17. април 2017.

LOV

LOV Jovane Avramović je ispitni film treće godine na Fakultetu dramskih umetnosti. Za ovaj rad možemo slobodno reći da se uklapa u dva konceptualna okvira koja prepoznajemo kod studenata FDU. Jedan element je dosledno držanje “ženskog rukopisa” koji krasi nove studentkinje FDUa, sa pričama datim iz ženske vizure sa akcentom na njihove odnose sa muškarcima, emotivne i seksualne probleme i telesnost. LOV je priča o intimi, ali Jovana Avramović ne nameće “intiman” odnos prema njemu. Njena glumica se vrlo slobodno ponaša, skida se, i u kontaktu sa svojim telom dolazi do snažne introspekcije koja uvodi film u drugi konceptualni okvir - a to je aproprijacija žanrovskog imaginarijuma za izražavanje intimnih lomova, i u ovom slučaju reč je o stravi.

LOV ne možemo smatrati hororom u najklasičnijem smislu te reči ali u sebi nosi dovoljno horor elemenata da privuče pažnju ljubitelja žanra.

LOV je pedantan, jasan, jednostavan i efektan film. U njemu nema nekih velikih zahvata, nema ni prevelike ambicije ali sve što je započeto vešto i precizno je realizovano.

Ovaj film svakako zaslužuje mesto na Festivali srpskog filma fantastike.

Нема коментара:

Постави коментар