понедељак, 17. април 2017.

LHIARI

Studentski film Roberta Hloza LHIARI vrlo je atmosferična, crnohumorna polučasovna storija o grupi dečaka koji su skloni laganju a onda dožive neverovatno iskustvo koje ih promeni zauvek, usled koga nastavljaju da lažu, a potom kada žele da se o njemu ispovede niko im ne veruje.

Ovo je ambiciozan studentski film snimljen na češkoj filmskoj školi koji apsolutno na svim nivoima ima kapacitete celovečernjeg igranog filma. Hloz ima odličnu glumačku podelu, uključujući i zanimljivo izabranu decu za glavne uloge a priča je smeštena u neko vreme koje deluje kao bliska prošlost, recimo rane devedesete, u jedan vanvremenski ambijent detinjstva ali ne u agresivno nostalgičnom STRANGER THINGS maniru, već naprotiv u jedan uverljiv svet bliske prošlosti u kome ne postoje neke savremene životne a samim tim i dramske poštapalice poput mobilnih telefona, interneta itd.

Ovo je prostor u kome se deca i dalje igraju napolju, i dalje upadaju u nevolje sa nezgodnim ljudima i istražuju opasne prostore i Hloz u tom pogledu uspeva da postigne sve što je nameravao. Film odiše nesputanim crnim humorom, pa rekao bih čak i surovošću koji su ubedljivo plasirani.

Opet je reč o uzornom studentskom filmu koji najavljuje reditelja zrelog za ozbiljne zadatke. Film je imao izuzetno uspešan plasman na festivalima.

Нема коментара:

Постави коментар