понедељак, 17. април 2017.

BRIJANJE

Do sada nisam imao puno prilike da gledam studentske filmove polaznika škole Preditor. No, ovo što sam do sada video u principu ne sugeriše da tamošnji sistem rada daje neke bitno drugačije rezultate od uobičajenih, izuzev što su im filmovi na vrlo rudimentarnom nivou. doduše, Preditor traje kraće nego FDU i ostale akademije pa njihovi studenti ni ne dolaze do rada na nekim ozbiljnijim formama kakve idu na trećoj ili četvrtoj godini.

BRIJANJE Petra Mitrovića je uspešnije na nivou dizajna špice nego na nivou samog filma, same potere koju radi i koja je bitno ispod nivoa vežbi tog tipa koje se rade, ili su se bar radile na drugoj godinI FDU, bez reči. Ovde ima dijaloga, ali ni podela ni režija, ni sam tekst nisu na nekom visokom nivou. Fotografija je naročito skromna, a gradske lokacije koje su odabrane su izrazito teške za snimanje pa je pitanje da li je supervizija profesora barem mogla pomoći tako što bi naglasila mladom polazniku da izabere lokacija na kojima komforno može da snima.

Snimanje u najužem centru Beograda ovom filmu ne doprinosi niti mu daje production value ali mu zato evidentno limitira opcije snimanja.

U svakom slučaju, BRIJANJE ima niz problema, ne samo u radu polaznika već i supervizora ispred škole koja ga je pravila.

Нема коментара:

Постави коментар