уторак, 17. април 2018.

DES MOINES

DES MOINES Olge Košarić je ispitni film treće godine montaže. Na ovoj rediteljskoj vežbi kao pomoćnik radio je Dušan Zorić, student režije, i ne znam da li on ima značajnu ulogu u rediteljskoj artikulisanosti ovog studenttskog filma ali svakako da je reč o kontrolisanom, ozbiljno koncipiranom i solidno realizovanom stusentskom filmu.

Ovde je obrađena tema odlaska iz zemlje, data iz vizure mlađe sestre koja ostaje i poslednji dan pred odlazak starije sestre provodi u stanju anksioznosti i pasivne agresije.

Deca glumci nisu savršena ali su korektna a odrasla podela nema mnogo protagonizma. Nešto je istaknutija Tatjana Venčelovski u ulozi majke i ona je proteklih godina sve aktivnija u studentskim flmovima. Nadam se da će joj se studenti za koje je radila i odužiti nekim rolama kada dođu do profesionalnih radova.

DES MOINES svakako nije na nivou TRANZICIJE i snažnijih filmova na ovu temu ali je reč o vrlo korektno realizovanoj rediteljskoj vežbi koja unekoliko nadilazi standarde studenata montaže.

Нема коментара:

Постави коментар